Låna från 500kr
Välj 30-90 dagarLån mellan 5000-400.000kr
Fördelaktiga räntorLåna i 30 dagar
upp till 5000krLåna 5000-50.000kr
Avbetalning 1-5år

Råd när du ansöker om mikrolån

Ett mikrolån kan vara skillnaden mellan att få en månad att gå ihop och att komma ordentligt efter med flera räkningar. Ett mikrolån kan också användas för nödvändig konsumtion, till exempel om barnen behöver nya vinterkläder och det börjar bli minusgrader ute. Mikrolånet är helt enkelt en snabb och praktisk lösning på en akut pengabrist.

Om du behöver få pengar snabbt kan du kika på de olika mikrolånföretagens erbjudanden. Du saknar inte direkt alternativ - det finns nämligen ett 50-tal långivare att välja mellan. När du kikar på erbjudandena ska du dock vara mycket kritisk och ifrågasättande. Nappa inte på första bästa erbjudande du ser. Här är tre råd när du ansöker om mikrolån.

Undersök den effektiva räntan

Att mikrolån betraktas som dyra är nog ingen nyhet, men alla lån löper inte med exakt samma kostnader. Du kan spara flera hundralappar på ett lån på den blygsamma summan av 1000 kr på så lite som en månad genom att välja den långivare som erbjuder den lägsta effektiva räntan.

Låna gratis

Kan man verkligen låna gratis? Jo, det går faktiskt. En del långivare inom mikrolån har erbjudanden till nya kunder om helt kostnadsfria lån. Med ett sådant erbjudande kan du normalt låna upp till 5000 kr i en månad eller två. Eftersom det finns flera långivare med liknande erbjudanden, har du möjlighet att ta flera gratislån, antingen samtidigt eller vid olika tillfällen.

Låna inte mer än du behöver

En stor fördel med mikrolån är att det går fort att ansöka om lånet och att du kan ha pengarna i handen inom bara några timmar. Dessa fördelar kan också vara nackdelar. Du kan frestas att ta ett större lån än du egentligen behöver. Kom ihåg att snabblån löper med en hög effektiv ränta. Ju större lånebelopp, desto större kostnader.

Meny  • Mikro-Lån.se
  • Råd
  • Effektiv ränta
  • Kontakt
  •